SALONI U FOKUSU

Vi, naši stilisti noktiju i ambiciozni preduzetnici, činite ProNails. Nastavljamo da razvijamo brend za vas. Zahvaljujući vama, klijenti odlaze prezadovoljni iz salona. Kako bismo vas inspirisali, želimo da podelimo dve priče o uspešnim profesionalcima kao što ste vi, o ženama koje su zabeležile snažan rast u svom biznisu u poslednjih nekoliko godina. #strongwomen

Ako pogledate njen Instagram profil, videćete samouverenu ženu koja zrači ponosom i strašću za biznisom. Kozmetičarka Céline (30) održava blizak odnos sa klijentima inspirativnim citatima i velikom ljubavi prema brendu sa kojim radi. ProNails je partner kojim najviše voli da radi tretmane noktiju, manikir, pedikir i obuke. Ko je ova snažna zapadno-flamanska ličnost koja stoji iza salona “Beauty Studio Celine Vanheste” iz Ypres-a?Pozvali smo je u naše sedište u Belgiji. Pronađite inspiraciju u njenoj jedinstvenoj priči.

Zašto si postala kozmetičar?

Osećam satisfakciju kada brinem o drugima. Moja brižna priroda se odražava na ovaj posao! Iz ličnog, medicinskog iskustva, znam koliko je važno da se osećate dobro. Nisam imala ni pune tri godine kada mi je odstranjen tumor mozga. U svakodnevnoj komunikaciji i dalje osećam posledice, ali to me nikada nije zaustavilo, iako je bilo izazova. Tako sam shvatila da sređeni nokti mogu podići samopouzdanje i samopoštovanje. To je ono što mi se najviše dopada!

Da li si izabrala ProNails iz određenog razloga?

Definitivno! Od svoje 16 godine sam znala da želim da radim sa ProNails-om. Zbog Instituta za kozmetiku “Hilde Declerck” iz Torhout-a sam odlučila da započnem biznis. Sada, skoro 10 godina kasnije, i dalje sam ubeđena u to. Nije samo kvalitet proizvoda bitan, važna je uslužnost i mogućnost edukacije, kako digitalne tako i u trening centru. Kada imam dilemu, dobijem personalni savet, naručivanje putem sajta je veoma jednostavno, lako mogu da pronađem ono što mi treba. Iskustvo i motivacija koje dobijam su mi veoma važni. Po mom mišljenju, ProNails to sjajno radi.

Da li u salonu prodaješ proizvode za kućnu negu?

Zdravo Covid-19... Sve je zatvoreno, ali je ProNails nastavio da me motiviše. Nisam propustila nijedan Motivacionu Radionicu ponedeljkom. Prikupila sam savete, sagledala druge benefite kao što je prodaja proizvoda. Zašto ne? Izašla sam iz zone komfora i počela da eksperimentišem sa društvenim mrežama. To je povećalo prodaju u mom salonu, iako nisam bila nametljiva! Sada uživam u kreiranju sadržaja na društvenim mrežama. Uvek mi je na umu rešenje za moje klijentkinje. Ako ona ima gljivice na noktima, ne šaljem je u apoteku. Stavim joj do znanja da mogu da joj ponudim odgovarajući proizvod. Posle svake usluge promovišem proizvode za stopala, ruke i negu noktiju, tako da posle usluge u salonu, klijentkinje mogu da se neguju i kod kuće. One zaista vide razliku, kao i ja tokom sledećeg tretmana.

Šta ti i tvoji klijenti mislite o BFLEX gelovima?

Prešla sam sa Sopolish proizvoda na BFLEX kada je pedikir u pitanju. Lepo je imati u ponudi nešto novo! Imam BFLEX na svojim noktima i primetila sam da gel izgleda lepo i traje dugo, uprkos tome što sam u poslu često u dodiru sa rastvaračima. Planiram da prisustvujem radionici kako bih usavršila BFlex tehniku.

Koji ti je omiljeni ProNails proizvod?

Imam ih nekoliko! Nail Hardener je sjajan proizvod. Callus Off u kombinaciji sa Magic turpijom i Softening balzamom je takođe savršen! Ne volim da koristim oštra, opasna sečiva za zadebljanja. Pored toga, dobila sam mnoštvo pozitivnih reakcija na predivni gel za dezinfekciju sa mirisom belog đumbira. Stoje na prelepom displeju u mom salonu i prodajem ih kao tople kolače. Moja omiljena usluga je spa manikir. Omogućava mi da razmazim klijente. Zato svaki tretman noktiju završavam masažom ruku koristeći ProNails kremu i Vitaminu.

Koji je dobar savet za početnike?
Investirajte u dobru obuku i nastavite da se edukujete. Nokti koje kreiram su postali mnogo lepši, prefinjeniji i izgledaju profesionalnije. Značajno sam poboljšala svoje veštine posle svih kurseva koje sam pohađala u ProNails-u.

Na sajtu salona Treasury Antwerpit piše: “Zato što to zaslužuješ...odvoji vreme za sebe!” Fokus je na pružanju usluga vezanih za lepotu,da bi se vaši klijenti osećali bolje u svojoj koži, zar ne? Menadžerka Vicky (44) i njena ćerka Jessica (21) vode uspešan ProNails Premium salon u srcu Antverpena. Svaka je stručna u svojoj oblasti (nokti, kosa, obrve, trepavice). Od aprila, Vicky je drugoplasirana na Miss Wellness takmičenju: ona sa ponosom predstavlja sektor lepote!

Zašto si izabrala ProNails ?

Pre nego što sam preuzela biznis 2019, radila sam sa različitim brendovima. Smatrala sam da je to užasno. Želela sam da nastavim samo sa jednim brendom, a ProNails je bio moj favorit jer je najbolji brend koji ima proizvode vrhunskog kvaliteta, otmen je, a povrh svega - iz Belgije je.

Da li prodaješ proizvode i zašto?

Imamo svoj sajt za prodaju, koja se tokom izolacije povećala. Vidimo našu online prodavnicu kao nastavak usluga u salonu. U salonu više ne radimo usluge LongWear lakovima npr., ali pošto je potražnja za njima ostala velika, sada ih prodajemo na webshop-u. Proizvodi za pedikir za kućnu upotrebu su takođe veoma popularni!

Zakazujete termine putem sajta “Treatwell”, da li je to dodatna pogodnost?

Od skoro smo počeli da to radimo ponovo, najviše da bismo promovisali našu berbernicu. Pošto smo dodali usluge ojačavanja, manikir i pedikir, primetila sam nove rezervacije termina. To je bonus! Uveli smo depozit da bismo izbegli nenajavljeno otkazivanje. Naši klijenti imaju razumevanja za to i navikli su. Na ovaj način, preduzetnici imaju sigurnost.

Zašto ste ti i tvoji klijenti toliko zadovoljni BFLEX gelovima?

Zato što su fleksibilni, veganski i ne sadrže opasne materije. Vodim mnogo računa o ekološkom aspektu mojih proizvoda. Uvek preporučujem BFLEX onima koji grickaju nokte!

Koji bi savet dala početnicima?

Nikada nemojte odustajati! Istrajte, čak i ako u početku ne ide dobro. Nastavite da vežbate jer upornost i istrajnost šalju poruke. Kajaćete se ako odustanete. Naš posao je toliko lep! Društveni kontakt, vaše kreacije. Posao kozmetičara je ostvarenje mog sna!