Šta dovodi do osećaja zagrevanja?


Nagli porast temperature je normalna hemijska posledica sušenja bilo kog gela u lampi.  To svakako nije prijatan osećaj za klijente! Na vama je da što je više moguće umanjite ili čak potpuno eliminišete taj neprijatan osećaj peckanja.

Kako bi objasnili ovaj fenomen, moramo da pričamo o hemiji. Gelovi koji se koriste na noktima sadrže u sebi molekule koji prave polimere. U gelovima takođe postoji sastojak koji se zove fotoinicijator koji pomaže gelovima da reaguju kada dođu u kontakt sa LED (ili UV) lampom. 

Ova reakcija se zove sušenje. U toku tog procesa i povezivanja polimera oslobađa se temperatura. To je normalna hemijska reakcija koja kao posledicu ima sušenje gela. To je takođe i hemijska reakcija koja izaziva neprijatno peckanje na noktima. 

Na samom počeku sušenja oslobađa se više toplote jer istovremeno dolazi do više reakcija. Da ne ulazimo u previše detalja: nagli porast temperature je normalna hemijska reakcija do koje dolazi prilkom sušenja gela. Kada koristite LED lampu, koja je 4 puta brža od UV, oslobađanje toplote je više skoncentrisano u toku prvih par sekundi sušenja. 

Da li Vaš način rada doprinosi osećaju peckanja pri sušenju gela u lampi?

I ako je to slučaj, sigurno nije vaša namera! Do osećaja peckanja pri sušenju gela može doći iz više razloga:

  • Neki klijenti jednostavno imaju osetljivije nokte
  • Ali nažalost veoma često i sami stilisti noktiju mogu doprineti da dođe do neprijatnog osećaja peckanja.

Kao stilista noktiju imate mnogo toga što može da pomogne da kontrolišete da do ovog neprijatnog osećaja ne dođe.  Pročitajte naše savete i omogućite da klijenti imaju što prijatniju uslugu!

NEMOJTE PREVIŠE ISTANJITI NOKATNU PLOČU

Previše isturpijana nokatna ploča je broj jedan razlog zašto nokti klijenata postanu previše osetljivi i samim tim se povećava mogućnost da se javi osećaj peckanja tokom sušenja. Ovo je u potpunosti u vašim rukama. Budite pažljivi kada radite korekciju i pobrinite se da ne preturpijate nokte svog klijenta i da ne pravite veliki pritisak na nokatnu ploču.

KONTROLIŠITE TEMPERATURU U SALONU

Održavanje iste temperature u salonu pomaže da se spreči nagli porast temperature pri sušenju gela u lampi. Energija i oslobađanje toplote se duplo više pojača ukoliko se temperatura u vašem salonu poveća za 10°C. Zato u toku leta možete češće čuti kako se klijenti žale na neprijatno peckanje. 

NANOSITE GEL U VIŠE TANKIH SLOJEVA

Za klijente sa osetljivim i oštećenim noktima, predlažemo da se gel nanosi u više tankih slojeva. Time ćete smanjiti oslobađanje toplote pri sušenju svakog sloja. Svaki prethodni sloj će služiti kao prirodna izolacija i smanjiće osećaj zagrevanja i neprijatnog peckanja.

NEMOJTE NANOSITI PREVIŠE PROIZVIODA

ProNails gelovi  su dizajnirani da se sami ravnaju. Pri tome ne zahtevaju turpijanje nakon sušenja.

Za vas kao stiltiste to znači da ćete koristiti manje proizvoda nego što ste ranije koristili. Kada koristite previše proizvoda, ne samo da ga bespotrebno rasipate, nego i povećavate oslobađanje toplote pri sušenju gela. Drugim rečima: doprinećete neprijatnom osećaju peckanja koji će vaši klijenti iskusiti prilikom sušenja gela u lampi.

Više gela i gušći gel = viši nagli porast temperature. I zapamtite kada koristite previše proizvoda može doći do podizanja gela koji nije potpuno osušen. 

KORISTITE PRAVU LAMPU

Investirajte u kvalitetnu lampu koja je dizajnirana  posebno za hemijsku strukturu gelova koje koristite u vašim salonima. Kao brend vrhunskog kvaliteta mi kreiramo gelove i odgovarajuće lampe kako bi krajnji rezultat bio savršen. Mešanje proizvoda različitih brendova u ovom slučaju nije dobra ideja!

ProNails Smart lampa je posebno dizajnirana da pomogne stilisti da kontroliše brzinu sušenja i samim tim i oslobađanja toplote. Pored 30 i 60 sekundi  FULL funkcije sušenja, mi smo napravili i SOFT funkciju.  Sušenje na SOFT funkciji počinje smanjenim kapacitetom, što smanjuje oslobađanje toplote koja se dešava u prvim sekundama kada gel dođe u kontakt sa LED lampom.

Pametnije sušenje svih ProNails gelova

Uz pomoć Smart lampe na radnom stolu, kao stilsiti, vi imate potpunu kontrolu svega: sušenja, oslobađanja toplote i brzine rada: Ova  LED lampa će biti vaša najbolja investicija i najodaniji poslovni saradnik.

Smart lampa ima 4 tajmera: 30 i 60 sekundi  SOFT ili FULL funkcije sušenja. SOFT funkcija je dizajnirana da ukloni nagli porast temperature tako što sušenje počinje nižim oslobađanjem temperature i samim tim manjim osećajem neprijatnog peckanja prilikom sušenja. Investirati u Smart lampu znači investirati u to koliko se prijatno vaši klijenti osećaju u vašem salonu. 

 

Kada koristiti Soft Start funkciju?

  • 30 sek SOFT STARTpočinje sa 40%  i polako pojačava svoj kapacitet do potpunog. 
  • 60 sek SOFT START počinje sa 20% svog kapaciteta u prvih 20 sekundi i onda polako pojačava kapacitet do potpunog. Ova 60 sek SOFT funkcija je savršena za klijente sa osetljivim ili oštećenim noktima.
  • Svi ProNails bazni i bilder gelovi mogu da se suše na 30 sek SOFT START (ili 60 sek SOFT START za osetljive nokte)

Ostali saveti stručnjaka

Kako prepoznati različite vrste nokatnih ploča? Saznajte više.

Saznaj zašto najčešće dolazi do odvajanja gela od nokatne ploče.

5 razloga zašto treba da radite električnom turpijom. Upoznajte Vision Pro 700.