ProNails Serbia

Back to the overview
5 rules to keep your salon clean

Higijena: Pet osnovnih pravila za vaš salon!

Op 14 07 2017 in

Ništa ne prepuštajte slučaju u vašem salonu! Mušterije računaju na vas da im pružite savršene nokte, ruke i stopala, a leti je povećana potražnja za pedikir tretmanima. Ne dozvolite da se nečistoća razvija, uvek budite ultra-higijenski salon. A to znači korak dalje u odnosu na samo održavanje čistoće. Naveli smo nekoliko korisnih saveta koje možete momentalno sprovesti. 

 

1. ODRŽAVAJTE RADNI STO I SALON ČISTIM

Neuredan radni prostor koji nije dobro očišćen privlači bakterije. Zaista ne želite da znate koliko mikroba živi u vašoj kući, a kamoli u salonu, prostoru kroz koji svakodnevno prođe veliki broj mušterija. Čak i radni sto koji na prvi pogled izgleda lepo i uredno, može biti leglo bakterija ukoliko se redovno i temeljno ne čisti odgovarajućim antibakterijskim sredstvima. 

 

SAVET: Koristite univerzalno dezinfekciono sredstvo za čišćenje salona i radnih stolova. Koristite sredstvo u spreju između svake mušterije i osušite čistom krpom.  

 

2. REDOVNO PERITE RUKE 

Higijena počinje od vas! Vodite računa da perete ruke redovno, a svakako između svake mušterije. Nakon obroka obavezno dobro operite ruke, jer zbog masnih ostataka majoneza ili maslaca sa vašeg ukusnog sendviča ili salate, nisu samo ruke prljave, nego se i vaši gelovi neće savršeno vezivati.  
 

SAVET: Koristite PN sapun za ruke! Predivan miris i savršeno čiste ruke! 

 

3. DEZINFIKUJTE RUKE VAŠIH MUŠTERIJA

Osim vaših ruku, takođe je važno da temeljno dezifikujete ruke vaših mušterija, odnosno stopala, ako radite pedikir. Ništa nije dramatično kao Sopolish ili gel na noktima koji nisu temeljno očšćeni. Savršena podloga za razvoj bakterija je baš ispod gela. Ne želite to da učinite vašim mušterijama. 

 

SAVET: ProSeptic je savršen proizvod za dezinfekciju ruku, stopala i noktiju. Nezamenljiv proizvod za vaš salon.

 

4. NEKA VAŠI PRIBOR I ALAT BUDU STERILISANI

Četvrti korak je da vam sav pribor i alat budu, naravno, sterilisani. Cangle i gurači zanoktica su od čelika, pa ih možete jednostavno ubaciti u sterilizator, ali sa turpijama je druga priča. Kako ProNails turpije imaju veoma dugačak vek trajanja, od ključne važnosti je da ih dezinfikujete svaki put kada ih koristite. 

 

SAVET: Clinilosion je naročito kreiran da dezinfikuje pribor i alat bez upotrebe sterilizatora. Zahvaljujući antibakterijskim svojstvima, možete mirne savesti nastaviti sa turpijanjem. 

 

5. REDOVNO MENJAJTE PRIBOR I ALAT 

Što je mnogo, mnogo je, čak i za turpije sa dugačkim vekom korišćenja. Neki predmeti se, međutim, moraju menjati češće (ponekad i veoma često). Blokovi za poliranje, drveni štapići, papirne maramice i peškirići za sto itd. Sve su ovo stvari koje se teško ili nikako ne čiste. 

 

SAVET:  Probajte sa dugotrajnijim materijalima. Možda biste mogli da zamenite drveni štapić Diamond Deco alatkom, na primer? Ovo je predmet koji možete dezinfikovati. Ukoliko pohađate radionicu na kojoj se uče veštine turpijanja električnom turpijom. neće vam više biti potrebni blokovi za poliranje. Da li ste razmišljali o tome da umesto papirnih maramica koristite platnene koje mogu da se peru? Razmišljajte ekološki. Tako treba! 

SAVET: Pogledajte naše specijalne ponude dezinfekcionih sredstava. Veoma ekonomičan način da vaš salon bude higijenski i čist. Back to the overview